index
Blog Képek, videók Kapcsolatfelvétel Szavazás Vendégkönyv Webkamerák
Kajakos és egyéb pólók
polobolthu.jpg
Kajak-kenu boltok

webshop150.jpg
 
piraguasgm.jpg

Menü
Blog
Képek, videók
Látogató
Kapcsolatfelvétel
Szavazás
Vendégkönyv
Fontosabb telefonszámok
Webkamerák
Piac / Mercado
Látogató
Név

JelszóRegisztráció
Jelszófelejtés
Látogató infó
ikon 37 regisztrált
ikon 2 jelenlévő
ikon 0 bejelentkezve
ikon 2 vendég
Legfrissebb kép
Szavazás
Hogy tetszik az oldal?
Nagyon jó
Elég jó
Nem tetszik
Nagyon jó
Elég jó
Nem tetszik
Szavazások
Autóbérlés

budget150.jpg

europcar.jpg

goldcar.jpg

autosroig.jpg

record.jpg

aurigacrown.jpg

hertz.jpg

sixt.jpg

hiperrentacar.jpg

autoberles_mallorca.jpg

Paddle surfing
sup1oldalra.jpg
Kajak

calo_des_pou.jpg

cala_es_marmolsnal.jpg

colonia_de_sant_pere.jpg

cala_es_marmols_elott_2.jpg

calasantanyi.jpg

raco_den_massot.jpg

el_toro.jpg

santaponsa.jpg

playa_de_palma3.jpg

cala_es_marmols_elott.jpg

es_trenc.jpg

portocolom.jpg

calador2.jpg

ses_caletes.jpg

Visitor
Locations of visitors to this page
Blog - Aqualand Magaluf 2009.08.09.
ikon Blog / Mallorca / Aqualand Magaluf 2009.08.09. |
2009.08.28. 15:43 | írta: Vyca | 7205 olvasás
Mallorcán összesen 3 csúszdapark van. Tavaly voltunk a Western Water Parkban, idén már kipróbáltuk az Aqualandot El Arenalban, így már csak a magalufiban nem voltunk. Mivel nagyon szeretünk csúszdázni, ezért ezt sem akartuk kihagyni!

Mikor megérkeztünk, az első benyomásom az volt, hogy sokkal kevesebben vannak, mint a vele szemben lévő Water Parkban. Így könnyen találtunk parkolót, majd befizettük a 22 eurós belépőt és kerestünk egy helyet az egyik pálmafa árnyékában.
Elterveztük, hogy először mindent kipróbálunk (addig a fényképezőket biztonságos szekrénybe zárjuk), aztán visszük a gépeket, mindent lefotózunk és csúszunk néhányat, amit meg is örökítünk. Aztán pihenünk egyet, utána pedig a legjobbakon csúszunk még párat.

A legjobb a parkban a BOOMERANG volt!!!

dscf4706aqm.jpg

Egy U alakú csúszda tetejéről csúsztunk le, mi kétszemélyes gumiban, de egyszemélyesben is lehetett. Föntről elengedtek minket, nagyon meredeken téptünk lefelé, aztán fel, majd megint le, egészen addig, míg el nem fogyott a lendület. Sokszor még a gumi is megfordult velünk! Én ültem elől, iszonyú jó volt! A harmadik csúszásnál már eljutottam odáig, hogy végig nyitva tartottam a szemem! :-)
Amikor pihentünk kicsit, Lackó lefényképezett és levideózott néhány csúszót! Nagyon sokat nevettünk azon, hogy milyen képpel csúsznak le mások. Persze azt is megbeszéltük, hogy valószínűleg mi sem néztünk ki másképpen! :-)

dscf4791aqm.jpg

dscf4748aqm.jpg

A TORNADO sem volt rossz, de meghúzodott a nyakam, ezért ezen csak egyszer csúsztunk.

imgp7888aqm.jpg

Egy egyenes csőből egy kör alakúba érkeztünk, ahol még a lendületünk miatt csúsztunk körbe egy kicsit, aztán egyszerűen megálltunk és az alján a vízbe pottyantunk. Az egyenes szakasz végén annyira begyorsultam, hogy amikor jött a kanyarodós rész, nem bírtam tartani a fejem. :-)

Lackónak nagyon tetszett a SUPER KAMIKAZE, abból is a jobb oldali (szemből nézve), mert ott volt egy hullám utáni rész, ahol nagyon nagyot dobott a csúszda az embereken. Egész teste levegőben volt egy pillanatra!

dscf4719aqm.jpg 

Nekem a RAPIDS teteszett még nagyon, ahol szintén egy gumival kellett csúszni, de itt csak egyszemélyessel lehetett. Sok kanyar volt, mindegyikben felcsapódtam a gumival egészen a csúszda széléig. Néha megpördültem, a lábaim az égnek meredtek, a fejem meg lefelé lógott. :-)

imgp7867aqm.jpg

A KAMIKAZE két hasonló csúszda, csak egy kicsit másképpen "hullámoznak". Mind a kettővel csúsztunk és arra jutottunk, hogy a jobb oldali kicsit jobb.

dscf4713aqm.jpg

Volt még pár jó kis csúszda, például a BLACK HOLE, ami szintén két csúszdából áll. Érdekességük, hogy feketék, belül teljesen sötét van, semmit nem látni és egymás alatt és fölött tekerednek. Így én elindultam a bal oldaliban (ez is szemből nézve értendő), aztán mikor megérkeztem egyből fordítottam is a fejem jobbra, hogy lássam Lackó is leért-e már, de kiderült, hogy közben helyet cseréltünk és a másik oldalamon van! :-)

dscf4720aqm.jpg

Voltak "versenyzős" csúszdák is, ahol több ember indulhat fentről egyszerre, majd megnézhetik, hogy ki az ügyesebb, az ér először a medencébe. Ilyen volt a CRAZY RACE, ahol gumival kellett csúszni, vagy a MULTIPISTAS, ahol egy szőnyeg szerű valamivel, vagy anélkül. Itt nagyon sokan voltak, mert az 8 csúszdából csak hármat, max. négyet lehetett használni.

imgp7849aqm.jpg

imgp7831aqm.jpg

A nap vége felé, a sok izgalom után nagyon jól esett a CONGO RIVER-ben ráülni egy gumira és csak sodródni az árral. Itt napoztunk és pihentünk kicsit. Van egy vízesés része, ahol elvileg át kell küzdeni magunkat. Én már messziről megnéztem merre kormányozzam a gumimat, hogy ne legyen vizes a hajam. Nagyon ügyesen ki is kerültem mind a két vízzuhatagot, de hogy ne ússzam meg se én, sem más szárazon, ott áll valaki, akinek az a dolga, hogy mindenkit visszatoljon a vízesés alá. Csurom vizes lettem, de utána jót nevettem a dolgon. :-)

imgp7894aqm.jpg

A gyerekeknek három medence áll rendelkezésükre a pancsizáshoz és a csúszdázáshoz. A csúszdák és a medencékben lévő figurák nagyon hasonlítanak az arenáli aquaparkban lévőkre (valószínű ez nem véletlen). :-) Ezek nekem nagyon tetszettek, itt is biztosan iszonyú jól tudják magukat érzeni a gyerkőcök. Ja és ez az egyetlen park, ahol van kifejezetten úszó medence is.

dscf4726aqm.jpg

imgp7819aqm.jpg

Összességében ez a park a "legszegényebb" csúszda kínálatban. Nagyon lehet érezni, hogy egy évben csak 2 hónapot van nyitva. Sajnos a csúszdák minősége is kifogásolható, sok helyen lehet érezni az illesztéseket csúszás közben. Ez lenyúzza a bőrt a könyökről, hátról (ki, min csúszik). Persze, ott ahol gumival kell csúszni nem probléma, de ahol anélkül, ott fájdalmas tud lenni.
Például a SUPER SLALOM 4 csúszdából áll, nagyon szívesen kipróbáltam volna mindegyiket, de az első csúszás után inkább úgy döntöttünk, hogy nem, ebből ennyi elég volt.

imgp7842aqm.jpg

A beton is nagyon rossz minőségű már, sok helyen apró kavicsokként málik szét. Egy csúszdaparkban viszont ez is nagyon fontos, hiszen rengeteget mászkál meszítláb az ember. Próbálták ugyan néhol ezt zöld szőnyeggel kompenzálni, de az is kopott volt és szintén tele volt kavicsokkal. Másokat is láttam, akik úgy lépkedtek, mintha parázson jártak volna. Nálam ez most különösen érzékeny pont volt, mert rögtön a megérkezésünk után, a fűben beleléptem valamibe, ami felhasította a talpamat.


Mindhárom csúszdaparkban azt tapasztaltuk, hogy 10 órától körülbelül délig, viszonylag kevés ember van, ilyenkor még nagyon élvezetes mindenhol csúszkálni. Aztán már minden csúszdánál sorba kell állni, de a várakozás kibírható, álltalában megy gyorsan a sor.

Annak ellenére, hogy náhány negatívumot is felsoroltam, jól éreztük magunkat és már csak a Boomerang miatt is érdemes volt eljönni ide! Viszont, ha valaki arra kérne, hogy ajánljam az egyik csúszdaparkot, akkor én biztosan a Western Water Parkot mondanám. Nekem az tetszett a legjobban!

Vyca

Fotóidat a falra!
keparuhaz
Aktuális vízhőmérséklet

 ~~~ 17°c ~~~

Fontosabb linkek

Click for Palma de Mallorca, Spanyolország Forecast

eltiempo_es.jpg

idojaras.jpg

index_forum.jpg

busz_menetrendek_palma.jpg

tavolsagi_busz_menetrendek.jpg

mallorca_strandjai.jpg

online_szotar.jpg

programok_palma.jpg

Látnivalók Mallorcán

imgp0867i.jpg

imgp1471i.jpg

imgp2250i.jpg

bellver.jpg

dscf0362i.jpg

imgp2544i.jpg

imgp1524i.jpg

imgp1162i.jpg

formentor2i.jpg

imgp1638i.jpg

imgp1989i.jpg

dscf1440i.jpg

imgp0715i.jpg

dscf2383i.jpg

dscf9279i.jpg

dscf0600i.jpg

dscf0935i.jpg

sobanya_es_trenc_i.jpg

imgp0314i.jpg

dscf9068i.jpg

dscf1445i.jpg

dscf1827i.jpg

la_granja_150x113.jpg

dscf1116i.jpg

aqualand_el_arenal.jpg

aqualand_magaluf.jpg

arab_furdo.jpg

museo_j_torrents_llado.jpg


Minden jog fenntartva. Éles László 2012.
code: vidra