index
Blog Képek, videók Kapcsolatfelvétel Szavazás Vendégkönyv Webkamerák
Kajakos és egyéb pólók
polobolthu.jpg
Kajak-kenu boltok

webshop150.jpg
 
piraguasgm.jpg

Menü
Blog
Képek, videók
Látogató
Kapcsolatfelvétel
Szavazás
Vendégkönyv
Fontosabb telefonszámok
Webkamerák
Piac / Mercado
Látogató
Név

JelszóRegisztráció
Jelszófelejtés
Látogató infó
ikon 37 regisztrált
ikon 2 jelenlévő
ikon 0 bejelentkezve
ikon 2 vendég
Legfrissebb kép
Szavazás
Hogy tetszik az oldal?
Nagyon jó
Elég jó
Nem tetszik
Nagyon jó
Elég jó
Nem tetszik
Szavazások
Autóbérlés

budget150.jpg

europcar.jpg

goldcar.jpg

autosroig.jpg

record.jpg

aurigacrown.jpg

hertz.jpg

sixt.jpg

hiperrentacar.jpg

autoberles_mallorca.jpg

Paddle surfing
sup1oldalra.jpg
Kajak

calo_des_pou.jpg

cala_es_marmolsnal.jpg

colonia_de_sant_pere.jpg

cala_es_marmols_elott_2.jpg

calasantanyi.jpg

raco_den_massot.jpg

el_toro.jpg

santaponsa.jpg

playa_de_palma3.jpg

cala_es_marmols_elott.jpg

es_trenc.jpg

portocolom.jpg

calador2.jpg

ses_caletes.jpg

Visitor
Locations of visitors to this page
Blog - Western Water Park (Magaluf), Kajakozás Santa Ponca-nál 2008.09.13-14.
ikon Blog / Mallorca / Western Water Park (Magaluf), Kajakozás Santa Ponca-nál 2008.09.13-14. |
2008.09.24. 16:05 | írta: Lackó | 3390 olvasás
Már viszonylag sok helyen voltunk a környéken, ezért úgy gondoltuk jobb lenne most kicsit messzebb menni kirándulni. Két napos kiruccanásról van szó. Szombat csúszdapark, este alvás a parton, vasárnap pedig kajakozás valahol, majd este haza. Jól hangzik, nem?

Felkötöttük a kajakokat, bepakoltuk ami kell és elindultunk élményeket szerezni.


Dél körül értünk Magaluf-ba, de sajnos zárva volt az Aqualand, így a tőle 200 m-re lévő Western Water Parkot (ami szintén csúszdapark) választottuk.
Mindjárt az elején át kellett menni egy hídon, a Wild River fölött, a fejemre nyomtak egy kalapot, Vyca kezébe egy pisztolyt és lefotóztak minket, hogy hirtelen milyen pofát vágunk. Gondolhatjátok...


Bepakoltunk a szekrénybe, fogtam a fényképezőt és már mentünk is.
De merre menjünk? Olyan nagy ez a park, hol kellene elkezdenünk? Nem voltam még ilyen helyen, így valami nem túl magas, könnyű csúszdával kellene kezdenünk. Ezzel Vyca is egyetértett. Egyik helyen láttunk egy zárt csúszdát, ahol egy fehér kétszemélyes gumivalamivel csúsznak a gyerekek. "Ó ez nagyon jó lesz!" Nem magas, kicsi a lejtése és csak egy kicsit kanyarog.
Vyca fogott egy ilyen fehér közlekedő eszközt és felmentünk az induló nyíláshoz.

imgp0319.jpg

Minden induló és érkező pontnál volt egy alkalmazott, aki figyelt a csúszásokra.
Felkészültünk az indulásra - legalábbis mi azt hittük - és már indultunk is.
Nagy meglepődés ült ki az arcunkra, mivel ez a csúszda nem az volt, amit kinéztünk. A második métertől 5 m-t szinte szabadesésben tettünk meg egy tök sötét csőben, majd ebből kiérve kb. 10 m hosszú lassító medencébe érkeztünk.
Leírhatatlan amit éreztünk! Úgy nézhettem ki, mint egy széles szájú néma béka, aki csak azt próbálja mondani zuhanás közben, hogy  íííííííííííííí, de egy hang nem jön ki a torkán. :)
Nagy élmény volt, amit rögtön ki is kellett pihenni. Ez volt a HURACAN.


Utána már jól megfigyeltük a csúszdákat.
A következő a TORNADO volt, igazából ezt néztük ki először. Itt is egy sötét csőben csúsztunk a kétszemélyes gumival. Ez is jó volt, de a közelébe sem ért az előzőnek.
A bőség zavarával küzdöttünk, mert a sok csúszda közül nem tudtunk választani. Mindet ki akartuk próbálni!

A LOS 4 DIABLOS négy csúszdából állt. 

imgp0292.jpg

Az egyiket ki is hagytuk, mert elég pudingnak nézett ki. A másik egy zárt, hosszan kanyargó cső, amiből mindjárt kettő is volt, így versenyezni is lehetett. Ez is teljesen sötét volt, nem lehetett menet közben látni, hogy jobbos vagy balos kanyar következik. Én azt éreztem csúszás közben, hogy sose lesz vége a menetnek.
Nem tudom merre járt Vyca, de én hamarabb leértem! :-)
Az utolsó ebből a négyesből az 1/3 részéig zárt, onnan nyitott csúszda volt, amiben a fehér színének köszönhetően lehetett látni az útvonalat. Nem volt benne kanyar, a fedett rész enyhén lejtett, amit hirtelen meredek szakasz követett. Jól begyorsultunk a végére. Másodszorra kamerával csúsztam, ezért utánam sípoltak. Gondolom azért, mert nem szabad magammal vinni ilyesmit. De tök hülyeség, mert  saját felelősségre csúszok, így miért sípákolnak? Ha én fel akarom venni, hát akkor felveszem. Sajna nem jól nyomtam meg a felvevő gombot, a felvétel nem sikerült. :(
Pihenésként a WILD RIVER-t válaszottuk.

imgp0333.jpg

Ez tök jó, mert fogsz egy traktorbelsőre hasonlító felfújható gumit, amire rá kell ülni és lassan sodor magával a víz kacskaringózva kb. 400 m-en keresztül. Szóval fogtuk a gumit, beugrottunk, csorogtunk, nézelődtünk, romantikáztunk, elmentünk egy vízesés alatt, majd kipihenve kiszálltunk. 20 perc alatt meg is voltunk. :)

imgp0339.jpg

Találtunk egy elég brutálisnak tűnő 4 csúszda együttest, THE BEAST.

imgp0388.jpg

Már attól tele volt a gatyánk, hogy néztük a bátor embereket, akik le mertek csúszni. Néztük, néztük, aztán úgy gondoltuk későbbre hagyjuk ezt, és elmegyünk máshova csúszni.


A BIG HOLE nevűhöz mentünk, ahol egy fekete nagy csőben egyszerre min. 2, max. 5 ember csúszhat egy gumicsónakban. Indulásnál először belöktek egy vízesés alá, nehogy szárazon megússzuk. :-) Ami kicsit rontotta a csúszás élvezetét, hogy néhol beszivárgott a fény és lehetett látni némelyik kanyart. Nem volt túl hosszú, de kanyargott rendesen, meg pörgött velünk körbe-körbe a 'gumicsónak'. Mi ketten mentünk, de szerintem max létszámmal jobb lett volna.

Ugyan ezen a lépcsőn tovább haladva felfelé egy hosszabb, de nyitott csúszdához jutottunk, amin szintén az előző módszerrel kellett lecsúszni. Itt sem gyorsultunk be nagyon, de mégis úgy éreztük egyes kanyarokban, hogy nem fogjuk tudni bevenni és kirepülünk. Ez a MEGA SLIDE volt.

Számomra a legjobb - ahogy a neve is mutatja - a THE BEAST volt. 4 csúszda, de a sárga volt a legizgalmasabb. ( A másik 3 csak előkészítő a negyedikhez :) Nagyon magasról, nagyon meredeken csúsztunk le. Volt adrenalin bőven!

imgp0384.jpg

Még párszor csúsztunk az előző csúszdákon, de aztán már záróra volt, így mennünk kellett.  A kijáratnál árulták az elején készített kalapos, pisztolyos képeket 8 euróért, de sajna a miénk nem lett valami jó.

 

Kinéztünk egy szigetet Santa Ponca-nál, amit másnap körbe akarunk evezni. Elmentünk hát megnézni. Szép a környék nagyon!! Santa Ponca-ban beültunk vacsorázni egy étterembe, de nem volt jó választás. Salátát ettünk mind a ketten, ami nem ízlett. A hely pedig túl puccos és drága volt. Viszont jó helyen ültünk, mert pont lehetett látni a naplementét.

dscf1156.jpg

Igazából ezért választottuk ezt az éttermet. A látvány kárpótolt a rossz kajáért. :)
Az utca tele volt bámészkodó turistákkal. Vacsi után sétáltunk még egyet a városka utcáin és a tengerparton, aztán kerestünk egy helyet, ahol tudunk aludni.
A kocsit egy tengerbe nyúló sziklafal tetején parkoltuk le, mert a napfelkeltét a partról szerettük volna megnézni. Hihetetlen élmény volt, amikor éjszaka kinéztünk a kocsiablakból és láttuk, ahogy a telihold megvilágítja a tengert és a sziklákat. A kocsiban alvás sem volt rossz, hiszen elég nagy a Jeep-ünk, így kényelmesen elfértünk benne.

A reggel nagyon csodás volt. Ahogy a nap előbújik a hegyek mögül..

dscf1221.jpg

megvilágította a "szigetünket"...

dscf1220.jpg

Kicsit hűvös volt és az eső lába is lógott, ezért várnunk kellett még a vízre szállással. Beültünk egy hangulatos étterembe és megreggeliztünk. Vyca egy skót-, én pedig egy angol reggelit ettem.
Lassan-lassan felmelegedett a levegő, így kerestünk egy kisebb strandot, amihez közel volt a parkoló és lekötöttük a hajókat. A vízreszállás gyorsan ment, a tenger tiszta volt és kellemesen meleg. Miután elhagytuk az öblöt már hullámzott is rendesen! A vízről láttunk egy emlékművet, aztán elhaladtunk egy kikötő mellett, ami érdekes - csillag alakú - hullámtörőkkel volt körülvéve.

imgp0448.jpg

Elhúzott mellettünk 2 túristahajó, amiről lelkesen integettek nekünk az emberek.
A szigetet jobbról kerültük, a nyugati oldalán erős szél fújt, így nagy hullámok voltak. Aztán a másik oldalán igazi "ladikázós" idő volt, napfény, meleg, nyugodt víz. Itt készítettünk is pár fotót.

imgp0461.jpg

imgp0470.jpg

Visszafelé megálltunk pihenni kicsit, itt találkoztunk 3 kajakossal, akik szintén a szigetet akarták megkerülni.
Pihenő után már tényleg csak eveztünk, próbálgattuk a hajóinkat és játszottunk a hullámokon. Jó kis túra volt, így kellemes fáradsággal szálltunk ki a végén a hajókból. Akartunk kicsit még heverészni a parton, de ez a strad nagyon szeles volt, így felkötöttük a hajókat és vissza mentünk Sant Ponca nagyobb strandjára. Rengeteg ember "napfürdőzött". Mi is leheveredtünk és aludtunk egy nagyot a napernyő árnyékában. Alvás után visszamentünk abba az étterembe, ahol a reggelit ettük és megvacsiztunk. Már elég későre járt, így elindultunk haza.

Élményekkel teli, remek hétvégénk volt!!!
:)

Fotóidat a falra!
keparuhaz
Aktuális vízhőmérséklet

 ~~~ 17°c ~~~

Fontosabb linkek

Click for Palma de Mallorca, Spanyolország Forecast

eltiempo_es.jpg

idojaras.jpg

index_forum.jpg

busz_menetrendek_palma.jpg

tavolsagi_busz_menetrendek.jpg

mallorca_strandjai.jpg

online_szotar.jpg

programok_palma.jpg

Látnivalók Mallorcán

imgp0867i.jpg

imgp1471i.jpg

imgp2250i.jpg

bellver.jpg

dscf0362i.jpg

imgp2544i.jpg

imgp1524i.jpg

imgp1162i.jpg

formentor2i.jpg

imgp1638i.jpg

imgp1989i.jpg

dscf1440i.jpg

imgp0715i.jpg

dscf2383i.jpg

dscf9279i.jpg

dscf0600i.jpg

dscf0935i.jpg

sobanya_es_trenc_i.jpg

imgp0314i.jpg

dscf9068i.jpg

dscf1445i.jpg

dscf1827i.jpg

la_granja_150x113.jpg

dscf1116i.jpg

aqualand_el_arenal.jpg

aqualand_magaluf.jpg

arab_furdo.jpg

museo_j_torrents_llado.jpg


Minden jog fenntartva. Éles László 2012.
code: vidra