index
Blog Képek, videók Kapcsolatfelvétel Szavazás Vendégkönyv Webkamerák
Kajakos és egyéb pólók
polobolthu.jpg
Kajak-kenu boltok

webshop150.jpg
 
piraguasgm.jpg

Menü
Blog
Képek, videók
Látogató
Kapcsolatfelvétel
Szavazás
Vendégkönyv
Fontosabb telefonszámok
Webkamerák
Piac / Mercado
Látogató
Név

JelszóRegisztráció
Jelszófelejtés
Látogató infó
ikon 37 regisztrált
ikon 1 jelenlévő
ikon 0 bejelentkezve
ikon 1 vendég
Legfrissebb kép
Szavazás
Hogy tetszik az oldal?
Nagyon jó
Elég jó
Nem tetszik
Nagyon jó
Elég jó
Nem tetszik
Szavazások
Autóbérlés

budget150.jpg

europcar.jpg

goldcar.jpg

autosroig.jpg

record.jpg

aurigacrown.jpg

hertz.jpg

sixt.jpg

hiperrentacar.jpg

autoberles_mallorca.jpg

Paddle surfing
sup1oldalra.jpg
Kajak

calo_des_pou.jpg

cala_es_marmolsnal.jpg

colonia_de_sant_pere.jpg

cala_es_marmols_elott_2.jpg

calasantanyi.jpg

raco_den_massot.jpg

el_toro.jpg

santaponsa.jpg

playa_de_palma3.jpg

cala_es_marmols_elott.jpg

es_trenc.jpg

portocolom.jpg

calador2.jpg

ses_caletes.jpg

Visitor
Locations of visitors to this page
Blog - Mallorcán voltam! 2008.09.04-11.
ikon Blog / Mallorca / Mallorcán voltam! 2008.09.04-11. |
2008.09.18. 22:13 | írta: hszane | 6660 olvasás
Soha nem gondoltam volna, hogy eljutok egyszer erre a csodálatos szigetre! De lányom és kedvese kaptak egy lehetőséget és kiutaztak június 22-én Mallorcára.
Meghívtak, hogy utazzak ki hozzájuk, nézzem meg hol élnek.

Nem kérettem sokáig magam, hiszen az ötlet, hogy Mallorcára menjek, nekem is roppantul tetszett. Így aztán megvettem a repülőjegyet szeptember 4-ére.
Végre elérkezett az indulás napja! A repülőgép 11.20-kor indult Ferihegyről és 14 órakor landolt Mallorca  fővárosában, Palma de Mallorcán.
A repülőút  nagy élmény volt, csodálatos a táj ilyen magasból nézve. Ahogy nagy folyónk, a Duna kanyarog!
Két és fél órányi repülés után azonban már jó volt megpillantani a Földközi tengerben a szigetet! Megbeszéltük a találkozást, de azért aggódtam, megtaláljuk-e egymást, hiszen Pálmában a repülőtér hatalmas!
Minden rendben volt, ahogy beértem a terminálba, ahol a csomagokra kellett várni, megláttam Vycát és Lackót. Nagyon jó érzés volt látni őket, hiszen már majdnem 2 hónapja nem találkoztunk!
Kis kerülővel (Pálmában megnéztük a strandot) indultunk „haza”,oda, ahol ők most élnek. Ez kb. 50 km-re van a fővárostól. Az első élményeimet a szigetről a hazafelé vezető úton szereztem. Nem győztem kapkodni a fejem, hiszen annyi csodás látnivaló tárult elém, hogy azt sem tudtam merre nézzek!
Aztán megérkeztünk a Farmra. Már sok képet láttam róla, de a szépsége minden képzeletemet felülmúlta! Az a rengeteg szebbnél-szebb dísznövény! Elsorolni is nehéz lenne, hogy hányféle hatalmas és termő növény díszíti a kertet! Ami itthon nálunk cserepes növény, az ott nagy bokor, vagy éppen fa méretű. Citrom és narancsfák, fügefák tele gyümölccsel, banánfák, leánderek és hibiszkuszok a szivárvány minden színében és a hatalmas legyező-és datolya pálmák! Növényimádó vagyok, úgyhogy nekem különösen nagy élményt jelentett a sok gyönyörű virág!Nem is tudtam betelni vele, naponta végigjártam a kertet, de mindig újra és újra lenyűgöztek szépségükkel a növények.

dscf0778.jpg

Még a kaktusz gyümölcsét is megkóstóltam!

dscf0804.jpg

Különálló házban laknak a farm területén, nagyon barátságos, szépen berendezett az otthonuk. A vendégházat, ami a házuk közelében van, előkészítették nekem,  de inkább velük maradtam éjszakára is. A nappaliban a kanapé nagyon kényelmes volt!
Sok programot szerveztek erre az egy hétre és szerencsére az idő is remek volt a kivitelezéshez! Nyári meleg volt és már másnap megtapasztalhattam, hogy a tenger hőmérséklete is nagyon kellemes.
A megérkezésem utáni első napon strandolni mentünk Cala d’Or-ba, egy csodálatos kisváros gyönyörű strandjára! Nagyon élveztem a tenger- és napfürdőzést!

imgp0049.jpg

Másnap egész napos program keretében a fővárosba autóztunk. A délelőtt városnézéssel telt, már amennyi látnivaló egy fél napba belefért!
Pálma egyik legnagyobb nevezetessége a Katedrális, ezt néztük meg. Gyönyörű az épületegyüttes és hatalmas, égbe törő csipkés tornyaival a város fölé emelkedik.

p1080381.jpg

Amúgy is egy dombon áll, ahonnan a városra és a tengerre csodálatos kilátás nyílik. A Katedrális maga is elég látnivaló lenne, de a körülötte levő színes forgatag ( élő „emberszobrok" zenészek, festők és bohócok, konflisok utasokra várva, kirakodóvásár, stb.) még inkább csalogatja a turisták ezreit.

p1080398.jpg

p1080401.jpg

Ebédelni egy hangulatos étterembe a tengerpartra mentünk és a délutánt is ott töltöttük Playa de Palma strandján. (Míg ott voltam, minden nap másik strandot kerestünk fel és ez nem okozott különösebb problémát, hiszen mindenütt a tenger és rengeteg gyönyörű strand van.) Kicsit szelesebb volt az idő, de ez nagyon jó volt, mert nem lehetett érezni, hogy milyen rettenetesen meleg van. A másik jó dolog ebből adódóan, hogy nagyon hullámzott a tenger. Nem vagyok egy nagy fürdőzős, de rettenetesen élveztem a lubickolást a nagy hullámok között. Hát még Vyca és Lackó! Ők kajakkal és szörfdeszkával is próbálták a hatalmas hullámokat meglovagolni és ez sikerült is nekik!

dscf0873.jpg

dscf0897.jpg

De miért is ne sikerült volna, hiszen sokat jártak vadvízre evezni.

Vasárnap nagy piac van Felanixben, ez egy kedves kis város. Városnézést és piacolást terveztünk erre a napra. Nagyon nagy piac volt,  nagyobb volt a forgatag, mint amire számítottam. Nézelődtünk, vásárolgattunk, sok mindent leárazva árultak, így olcsón tudtunk jó dolgokat venni!
És természetesen itt is megcsodáltam a virágos standot! Ó, azok a csodálatos orchideák! Nagy kár, hogy nem tudtam volna hazahozni, különben biztosan vettem volna egyet. Így csak maradt a gyönyörködés a szépségükben és a fényképezés.

imgp0115.jpg

A piacolással jól el is ment a napunk, de nagyon jó volt. Este aztán újra egyik ámulatból a másikba estem, mikor megérkeztünk Calad’Or-ba. Ha nem tudtam volna, hogy szeptember van, talán azt gondolom, hogy nyár közepe, hiszen itt olyan nyüzsgő élet volt még!
Sokféle vendéglátó hely, minden kipakolva az utcára, ami ahhoz kell, hogy a turisták jól érezzék magukat. Sétáltunk, nézelődtünk, aztán becsábítottak bennünket egy koktélra! Na, nem volt nehéz, hiszen ezzel a céllal mentünk. Nagyon hangulatos volt a hely, ahova beültünk, a kiszolgálás és a koktél pedig remek volt.

imgp0169.jpg

Utána még végigjártuk a bazárokat, megcsodálva az őrületes kínálatukat és ajándékokat vásároltunk.

imgp0186.jpg

Másnap kicsit borongósabb időre ébredtünk, a nap nem sütött ugyan, de nagyon meleg volt. Ezért délelőttre olyan programot terveztünk, ami nem szabadtéri.
Porto Cristo lett az úticél, itt van a Cuevas del Drach nevű cseppkőbarlang. Rengeteg ember volt kíváncsi rá, a turnusok óránként indultak. Én teljesen ledöbbentem azon, hogy egyáltalán van még annyi nyaraló ember Mallorcán!

p1080504.jpg

dscf0967.jpg

Már több cseppkőbarlangot láttam, de ilyen gyönyörűt és monumentális méretűt még nem! A  túra vége egy koncert volt, ami szemnek és fülnek egyaránt örömet okozott. Három kivilágított csónak ringatózott a barlang vizén, közben lágy dallamok szóltak. Megindítóan csodálatos élmény volt. Az egyetlen negatívum ami ott ért bennünket, hogy tilos volt a fényképezés! Nem értettük hogy miért, hiszen ennyi szépséget nem csak látni, hanem megörökíteni is szeretne mindenki! Aztán a kijáratnál fény derült a „nagy titokra”: 3 euróért fénymásolt képeket árultak! Hát itt is az üzleti érdek a fontos?!
Ebben a városkában is megcsodáltuk a tengert, az öböl partján egy hatalmas világítótoronnyal. Jó magasan voltunk a tengerszint felett, fújt a szél, fodrozódott a víz, csapódtak a sziklákhoz a hullámok, félelmetes, de mégis gyönyörű volt mindezt onnan fentről látni.

dscf1013.jpg

A délután strandolással telt, hazafelé felkerestünk egy öblöt, aminek gyönyörű kis strandja volt. Megebédeltünk, aztán irány a tenger, a hullámok!
Fújt a szél, hatalmas hullámok jöttek egymás után. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire fogom élvezni azt, hogy átcsapnak a fejem fölött a hullámok! De nagyon tetszett, sőt élveztem, nagy élmény volt ez is!

dscf1034.jpg

imgp0217.jpg

Aztán másnap ragyogóan sütött a nap, már reggel nagyon meleg volt, ezért strandra mentünk Cala d’Or-ba, élveztük a hűsítő tengervizet és a nap barnító erejét.
A nap lezárásaként pedig otthon grillparti volt, finomabbnál- finomabb falatokkal. Lackó volt a mesterszakács, volt grillezett rák, lazac, csikehús.
Vyca finom salátát és bódító koktélt készített.

dscf1081.jpg

Nagyon szép nap volt ez is, remek hangulatú befejezéssel!

Aztán sajnos elérkezett az utolsó napom Mallorcán! Az idő még mindig ragyogó volt, sütött a nap hétágra, igazi nyári meleg volt. Úgy gondoltam, jó lenne még utoljára élvezni a tenger kellemes vizét, strandolni egy jót! Most Cala Egos-ba mentünk, ami még Cala d'Or-hoz tartozik. Itt nem csak a strand volt gyönyörű, hanem az egész település. A szinte az égig érő hatalmas zöld pálmák, a virágzó leánderek, hibiszkuszok és a csodálatos fehér épületek valami hihetetlen harmóniáját látni itt. Engem teljesen lenyűgözött ennyi szépség, úgyhogy a strandig nem győztem kattogtatni a fényképezőgépet, szerettem volna mindent megörökíteni.
A tenger itt is csodálatos volt, nagyon jót fürödtünk, napoztunk, sőt még egy kiránduló hajót is láttunk kikötni. Jó szórakozás volt Lackót teljesen betemetni a finom homokba, ezt nem csak mi, de a strandon levő kisgyerekek is ámulattal nézték.

p1080600.jpg

De mint minden jónak, sajnos ennek az egy hétnek is vége lett, indulni kellett a repülőgéphez a fővárosba. Még egy utolsó vásárlás Pálmában, aztán irány a repülőtér!
A gépem kis késéssel 23-órakor indult, és az utolsó élményem, repülőgépről látni a csodálatosan kivilágított szigetet! Olyan szép volt, mint egy gyönyörűen feldíszített fenyőfa!

Felejthetetlen élményt jelentett nekem ez a nyaralás! Köszönöm mindenkinek, aki hozzásegített, hogy részem lehessen benne. Ez az első
mallorcai utam volt, de remélem nem az utolsó!

Viszlát Mallorca!

Horváth Szabó Andrásné

Fotóidat a falra!
keparuhaz
Aktuális vízhőmérséklet

 ~~~ 17°c ~~~

Fontosabb linkek

Click for Palma de Mallorca, Spanyolország Forecast

eltiempo_es.jpg

idojaras.jpg

index_forum.jpg

busz_menetrendek_palma.jpg

tavolsagi_busz_menetrendek.jpg

mallorca_strandjai.jpg

online_szotar.jpg

programok_palma.jpg

Látnivalók Mallorcán

imgp0867i.jpg

imgp1471i.jpg

imgp2250i.jpg

bellver.jpg

dscf0362i.jpg

imgp2544i.jpg

imgp1524i.jpg

imgp1162i.jpg

formentor2i.jpg

imgp1638i.jpg

imgp1989i.jpg

dscf1440i.jpg

imgp0715i.jpg

dscf2383i.jpg

dscf9279i.jpg

dscf0600i.jpg

dscf0935i.jpg

sobanya_es_trenc_i.jpg

imgp0314i.jpg

dscf9068i.jpg

dscf1445i.jpg

dscf1827i.jpg

la_granja_150x113.jpg

dscf1116i.jpg

aqualand_el_arenal.jpg

aqualand_magaluf.jpg

arab_furdo.jpg

museo_j_torrents_llado.jpg


Minden jog fenntartva. Éles László 2012.
code: vidra